Vrede zij u allen!

Vrede zij u allen!

Zo heet een organisatie, die onlangs is opgericht om priesters en diakens van het patriarchaat Moskou financieel te steunen die geprotesteerd hebben tegen de oorlog in de Oekraïne, en daarom door de kerk zijn gestraft (geschorst of uit het ambt gezet).

Niet alleen de geestelijken worden daarmee geraakt, maar heel hun gezin. Een van de initiatiefnemers voor de oprichting van deze organisatie is vader Walerian Dunin-Barkowski die betrokken is bij de Russisch-orthodoxe gemeente in Deventer onder de bezielde leiding van vader Theodoor. Vrede zij u allen! heeft een website in het Russisch, Engels, Frans en Duits. De Russisch-orthodoxe parochie in Amsterdam werkt aan een Nederlandse versie.

De parochieraad van de Russisch-orthodoxe parochie in Deventer heeft besloten een bijdrage van 1000 euro voor de goede zaak aan deze organisatie over te maken. Mocht u ook willen doneren kunt deze, fiscaal aftrekbare, gift aan de parochie in Deventer overmaken (NL70TRIO0338836268) o.v.v. ‘Vrede zij u allen’. Mocht er meer dan 1000 euro bij de parochie binnenkomen, dan wordt dat uiteraard eveneens aan deze organisatie overgemaakt. 

De openingsfoto is genomen in de kathedraal van de heilige Sava in Belgrado, Servië ©Rianne van Klaveren

Auteur

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in websiteverkeer en gebruikers van de website.