Orthodox Library: een project in opbouw

Onlangs is het Instituut voor Oosters Christendom benaderd om mee te werken aan een groot project. Het Orthodox Library-project. Stelt u zich eens voor? Alle Engelstalige literatuur beschikbaar in één online database? Dat is het ambitieuze project van de World of Orthodoxy voor de Orthodox Library (Orthodoxlib). Het is nog een project in opbouw, maar het klinkt als een veelbelovend plan.

World of Orthodoxy

Het World of Orthodoxy is een ambitieus project, waarbij de organisatoren middels 6 deelprojecten een onafhankelijk educatie platform willen zijn over allerlei facetten van het Oosters en Oriëntaals christendom. De deelprojecten dienen een zo breed mogelijk publiek te bereiken, zoals gevestigde wetenschappers, studenten, en een breed publiek van geïnteresseerden. De 6 deelprojecten zijn: orthodoxe liefdadigheid, orthodoxe iconen, orthodoxe muziek, orthodoxe heiligen, orthodoxe bibliotheek en orthodoxe internetdatabank. Voor elk van deze deelprojecten wordt een volledig platform ontwikkeld dat onafhankelijk zal bestaan van de andere projecten.

Orthodoxy Library (Orthodoxlib)

De projectmedewerkers van World of Orthodoxy zijn opzoek naar adviseurs met kennis over patristiek, patrologie, theologie en erfgoed gerelateerd aan het Oosters en Oriëntaals christendom. Hierbij gaat het vooral om de selectie van relevante (Engelstalige) literatuur voor de online bibliotheek. Middels de samenwerking met andere instantie pogen de projectmedewerkers een online database samen te stellen voor iedereen die geïnteresseerd is in het Oosters en Oriëntaals christendom. De relatie met universiteiten en andere religieuze instellingen is vooral gericht op de uitwisseling van informatie. Voor het volgen van de ontwikkelingen van het project, zie hier.

© Ancient books. Creative commons.

Auteur

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in websiteverkeer en gebruikers van de website.