Conferentie: materiële cultuur in het laat-antieke Egypte en Syrië – contacten, invloeden en verschillen

Op 14 en 15 december 2023 in Nijmegen

De materiële cultuur in het laat-antieke Egypte en Syrië wordt traditioneel bestudeerd in samenhang met Romeinse en Byzantijnse cultuur. Syrische en Egyptische kunst en architectuur worden slechts zelden op hun eigen voorwaarden onderzocht en begrepen, laat staan dat beide vakgebieden in samenhang worden bestudeerd. En toch liggen beide regio’s geografisch dicht bij elkaar en waren er in de late oudheid veel economische en persoonlijke contacten.

Deze conferentie is een van de eerste die specialisten in het laat-antieke Egypte en de Syrische materiële cultuur  samenbrengt. Het  doel is om te zoeken naar overeenkomsten, wederzijdse invloeden en verschillen in de hoop dat een vergelijking van de materiële overblijfselen van Syrië en Egypte bijdraagt aan een beter begrip van de kenmerkende eigenschappen van beide regio’s.

De conferentie wordt georganiseerd door de Jozef M.A. Janssen Stichting.

Meer informatie vindt u hier:

https://www.ru.nl/en/about-us/events/material-culture-in-late-antique-egypt-and-syria-contacts-influences-and-disparities#msdynttrid=X5owVoxyVbpRFImZ0bIv7K9sCnjiae4MwCl4ouv-YOw

Auteur

  • Christel Jansen

    Eindredacteur 'Platform Oosters Christendom'. Christel studeerde Religiewetenschappen en Communicatie, daarnaast is zij journalist en schrijver van diverse boeken.

    Bekijk Berichten

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in websiteverkeer en gebruikers van de website.